Langeland rundt på cykel.

Langeland - Rosengrenen i havet

Velkommen til Spodsbjerg og til øen Langeland. Forsøm ikke lejligheden til at se øen.

- Så husk at få din cykel med om bord, eller lej en på havnekontoret.-

Her er .skov og strand, herregårde og møller, oldtidsminder, middelalderkirker og købstadsidyl. Øen er omkring 60 km lang og ca. 9 km bred. Der er busforbindelse til Rudkøbing og fra Rudkøbing til henholdsvis Bagenkop i syd og Lohals i nord. Øen er velegnet til cykelture og en natursti giver rig lejlighed til at opleve øen til fods. Øen har færgeforbindelser fra Spodsbjerg til Tårs på Lolland og fra Rudkøbing til Marstal på Ærø og til Strynø. Der er strand hele vejen rund og særligt attraktive badestande ved Ristinge, Spodsbjerg og Hov. De kønneste skove findes nordpå, især Stengade skov er et besøg værd. Kroer og gæstgiverier giver kulinariske oplevelser i Tranekær, Tullebølle, Spodsbjerg, Lindelse, Kædeby, Humble og Bagenkop. Omkring Tranekær er også meget skov. I Tranekær ligger øens gamle slot - engang en fæstning - senere bolig for den langelandske greve, som ejede en stor del af øen. Slottet er privat beboelse, men man kan gå en tur rundt om slottet og samtidig besøge parken med overraskende land-art skulpturer (TICKON), se slotslandsbyens mange gamle bindingsværkshuse og besøge Slotsmøllen en stor gammel vindmølle. 

Sydpå er der nogle spændende attraktioner. Herregården Skovsgaard er ejet af Danmarks Naturfond og landbruget drives økologisk. Her er naturvejledning og museum, bl.a. i det gamle slot fra 1885, hvor man kan se hvordan tjenestepigerne levede, dengang der var herskab og tyende. Længere sydpå finder man Langelandsfort. Det er i dag museum for den kolde krig og man kan gå ind i de engang tophemmelige bunkers. Der er meget mere at se bl.a. jagerkampfly og en af Danmarks sidste ubåde. 

Rudkøbing er øens eneste købstad. Her finder man de større dagligvare-butikker men også mange små specialbutikker. Østergade er byens gågade og det er her man shopper. I øvrigt er Rudkøbing en smuk gammel by med velbevarede huse og gader. Her finder man også en biograf, diverse restauranter og to afdelinger af Langelands Museum. I juli måned afholdes der Langelandsfestival i byen. Det er en populær musikfestival med omkring 25.000 gæster. Havnen består af fem afsnit: færgehavn, trafikhavn, fiskerihavn og ny og gammel lystbådehavn. Fra Rudkøbing har man udsigt til Langelandsbroen fra 1962. Den fører over til Siø og derfra videre til Tåsinge og Svendborg.

Langeland har foruden Turistbådehavnen og fiskerihavnen i Spodsbjerg, havne for gæstesejlere i Lohals, Dageløkke, Bagenkop, Ristinge og Rudkøbing.

Har du lyst til at vide mere om Langeland skal du besøge turistforeningens hjemmeside.

Cykeludlejning i PDF 

 

Stemningsbilleder fra Langeland

"Lauelaai æ lau aa smal,

op aa ne i Bakke, Dal,

syv Mil lau aa een Mil bre,

Haali på Risti rej´n vi´tte mæ."

Sådan står der i det gamle Langelandske digt. Dette fortæller indirekte om øens skabelse. 55 kilometer yndig idyl med skov, strand og de mange hatbakker.

Billederne er taget i 2009

Billederne kan frit downloades, ved gengivelse ser vi dog gerne kilde: www.spodsbjerghavn.dk angivet.

 

 

Ticon 261X394

Kunstværk fra kunst og kulturparken TICKON i Tranekær

Skovsgaard 180X126

Herregårdsmuseet Skovsgård

Springeren 400X302

Ubåden "Springeren" er udstillet på museum Langelandsfortet

Langelandsfestivalen 1024X770

Langelandsfestivalen